Regina Angelorum

We wandelen of rijden dagelijks achteloos aan tientallen kapelletjes voorbij. Deze alleenstaande gebouwtjes, zuilkapellen, gevelkapellen en grotten zijn ons van oudsher zo vertrouwd, dat we ze niet meer zien.

Naar aanleiding van Erfgoeddag 2017 met als thema "Zorg" hadden de Erfgoedraad Herk-de-Stad en de gemeente Herk-de-Stad het initiatief genomen om de kapel van Altijddurende Bijstand in onze deelgemeente Berbroek te renoveren. De ingegooide glasramen werden vernieuwd, het gestolen beeld werd vervangen door een houtsnede, het metselwerk werd onder handen genomen en de binnenzijde kreeg een nieuwe verflaag.

Tijdens de gesprekken over deze renovatie werd het al snel duidelijk dat we eigenlijk niet veel weten over de kapelletjes die ons omringen. Wie heeft ze gebouwd of opgehangen? Hoe lang geleden? Waarom?

Om een zo goed mogelijk antwoord te formuleren op deze vragen heeft de Geschiedkundige Kring Groot-Herk het initiatief genomen om deze kleine oases van rust even van naderbij te belichten. Deze publicatie vertelt de verhalen van de kapelletjes in onze vijf deelgemeenten. We waren zelf verbaasd over hoe boeiend deze verhalen kunnen zijn.

 

Eerste uitgave: 2017

Prijs: 10 EUR (+ verzendkosten voor leveringen buiten Herk-de-Stad)

Dit boek kan besteld worden na een mailtje via de "Contacteer Ons" pagina.