WO I in Groot-Herk 1914 - 1918, deel 2

Tien jaar geleden bracht de Geschiedkundige Kring Groot-Herk een boek uit over de Eerste Wereldoorlog in Groot-Herk, met daarin onder andere de oorlogservaringen van Groot-Herkse oud-strijders en verplicht tewerkgestelden in Duitsland.  We hadden aan de hand van doodsprentjes de namen van onze oudstrijders  gezocht, vermits er van hen geen lijsten bestonden. Van de weggevoerden vonden we lijsten in het rijksarchief in Brussel. Geen wonder dus dat we lang niet alle oud-strijders  terugvonden. 

Onze vorige burgemeester, Danny Pauly, ontdekte in 2015 op het Herks gemeentehuis een soort van Guldenboek, dat na 1918 was opgesteld, met daarin heel wat Herkenaren, die wij in onze publicatie niet vermeld hadden. Daarop gingen Paul Bonneux en Georges Niesen weer aan de slag om bij verzamelaars van doodsprentjes nog meer Groot-Herkse soldaten van de Groote Oorlog te vinden. Van iedere soldaat moest daarna een militair dossier gefotografeerd worden in militaire archieven in het Brusselse, een werk dat door Paul Bonneux en Michaël Martens ter harte genomen werd.

Gelukkig bood Michaël  zich aan om een publicatie op de wereld te brengen. Zo kunnen wij vandaag, honderd jaar na het beëindigen van die vreselijke wereldbrand, ook aan die Groot-Herkenaren, die in ons vorig boek niet vermeld werden, een gezicht geven!

 

Eerste uitgave: 2018

Prijs: 20 EUR (+ verzendkosten voor leveringen buiten Herk-de-Stad)

Dit boek kan besteld worden na een mailtje via de "Contacteer Ons" pagina.